Mag. Elena Zavadlav Ušaj: GOSPODARSKI IN TURISTIČNI RAZVOJ

Foto: SDS

Kandidatka za županjo v MO Nova Gorica mag. Elena Zavadlav Ušaj želi spodbuditi gospodarski in turistični razvoj mesta in podeželja. Izpostavlja, da se bo kakovost življenja v MO Nova Gorica izboljšala predvsem z uresničevanjem želja občank in občanov.

Mag. Elena Zavadlav Ušaj, ki prijaha iz vrst Slovenske demokratske stranke, pravi, da se je za kandidaturo za županjo MO Nova Gorica odločila zaradi znanja in izkušenj, ki jih ima tako na področju podjetništva in javnega sektorja kot tudi v širši družbeni sferi.

V svojem programu Zavadlav Ušajeva postavlja na prvo mesto občanke in občane, katerim namerava dati možnost, da bodo slišani in da se bodo lahko aktivno vključevali v soustvarjanje mesta. Pri tem je izpostavila tudi potrebe podeželja in kako bi poskrbela za njegov razvoj. Dodala je, da se mesto brez dobrega gospodarstva ne more razvijati, zato je nanizala nekaj ukrepov za pomoč podjetjem v povezavi z izboljšanim šolstvom. V svojem programu je izpostavila tako mlade kot tudi starejše generacije in njihove potrebe ter kako jih namerava reševati. Preko novoustanovljenega Zavoda za turizem želi dati več poudarka na naravno in kulturno dediščino ter športni turizem. Sam center mesta bi razbremenila prometa in uredila kolesarske poti tudi izven centra mesta.

Zavadlav Ušajevo veseli visok volilni izid, ki so ji ga volivci izkazali na junijskih državnozborskih volitvah, hkrati pa upa, da se bo na letošnjih lokalnih volitvah še izboljšal.

Foto: SDS – Novinarske konference sta se udeležila tudi predsednik MO SDS Nova Gorica Tomaž Slokar ter vodja poslanske skupine SDS v DZ RS Danijel Krivec

Magistra znanosti s področja javne uprave, ki je zaposlena v Agenciji Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve, na strokovnem področju deluje v projektih za razvoj podjetništva in javne uprave, lokalno pa na področju kulture kot članica sveta različnih javnih zavodov ter Odbora za kulturo, šolstvo in šport. Preko skavtske organizacije se aktivno vključuje tudi v družbeno življenje. Svojo predstavitev je zaključila z nagovorom volivcem in besedami ”Pridi. Voli. Spremeni.”