Lista za Posočje – Bovec zahteva ponovno štetje glasov županskih volitev

Foto: ML

Lista za Posočje – Bovec je na občinsko volilno komisijo v Bovcu vložila zahtevo za ponovno štetje glasov županskih volitev.

Kristjan Omerović, kandidat za župana Liste za Posočje – Bovec, je v prvem krogu dobil 31,7 odstotka glasov, sedanji župan Valter Mlekuž pa 50,7 odstotka in si za okrog 20 glasov zagotovil zmago že v prvem krogu.

Kristjan Omerović je pojasnil, da so v Listi za Posočje – Bovec zelo zadovoljni, a želijo biti prepričani o rezultatu. 20 glasov namreč odloča o tem, ali je aktualni župan zmagal že v prvem krogu ali bo potreben še drugi krog. Pri 1557 glasovih bi namreč lahko prišlo do napake, je še pojasnil Omerović.

Foto: Državna volilna komisija – Rezultati 1. kroga županskih volitev v občini Bovec

Na nedeljskih lokalnih volitvah je Lista za Posočje – Bovec dobila največ mandatov v občinskem svetu, in sicer pet, Županovi listi pa so volivci namenili tri občinske svetnike ob skupaj dvanajstih.

Odločitev Liste za Posočje je zmagovalca prvega kroga in dosedanjega župana Valterja Mlekuža presenetila, a pravi, da s tem nima nobenih težav: „Občinska volilna komisija naj sedaj odloči, ali se gre v ponovno štetje. Jaz tega sicer ne bi naredil in bi častno priznal poraz. Vendar je to njihova pravica.“