Lea Sirk potuje na Portugalsko: HVALA, NE!

Maja bo Slovenijo na tekmovanju za Pesem Evrovizije v Lizboni zastopala Lea Sirk. Med osmimi finalisti so Primorko izbrali gledalci in poslušalci ter strokovna žirija. To je najbolj prepričala ravno Leina skladba Ne, hvala! Gledalci so največ glasov namenili BQL.

Hočem, da se zatrese cela Portugalska,” je po zmagoslavju dejala Lea Sirk. Upajmo, da res. Predvsem pa, da bo prepričala žirijo.  Lani je Slovenijo v Kijevu zastopal Omar Naber s pesmijo On My Way, s katero se ni uspel prebiti v finale.

Poleg zmagovalke so v finalu Eme 2018 nastopili še Proper s pesmijo Ukraden cvet, Lara Kadis z Zdaj sem tu, BQL s Promise, Indigo z Vesno, Ina Shai s pesmijo Glow, Marina Martensson z Blizu in Nuška Drašček z Ne zapusti me zdaj.

Foto: FB Lea Sirk

Oglejte si video zmagovalne pesmi Hvala, ne!

O zmagovalcu, ki je postal slovenski predstavnik za 63. tekmovanje za Pesem Evrovizije 2018, je odločalo šest žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oz. točkovanja žirij in telefonskega glasovanja je bilo 50 proti 50.

Letos bo Pesem Evrovizije v portugalski prestolnici potekala med 8. in 12. majem. Lani je v Kijevu namreč zmagal Portugalec Salvador Sobral  s pesmijo Amar Pelos Dois. V Lizboni bo nastopilo 43 držav. Nemčija, Francija, Italija, Velika Britanija, Španija ter gostiteljica Portugalska imajo že zagotovljeno mesto v finalu. Preostalih 37 predstavnikov se bo za finale potegovalo v dveh predizborih. Lea Sirk bo nastopila v drugem, ki bo na sporedu 10. maja. Srečno!

Uredništvo