Kdo bo strokovni direktor šempetrske bolnišnice?

Foto: ML

Strokovna direktorica šempetrske bolnišnice Dunja Savnik Winkler na seji sveta zavoda ni dobila zadostne podpore, zato bodo morali ponoviti razpis.

Savnik Winklerjeva je bila edina kandidatka, na tajnem glasovanju pa ni prejela dovolj podpore, da bi lahko to funkcijo opravljala še naprej. „Podpora ni bila zadostna, tako da ni bilo mogoče sprejeti sklepa o imenovanju strokovnega direktorja. Razen predstavitve kandidatke in potem vprašanj, ki smo jih dajali posamezni člani, neke razprave ni bilo. O razlogih pač ne morem govoriti, ker je vsak glasoval po svoje, saj je bilo glasovanje tajno,” je po seji povedala predsednica sveta zavoda Metka Jelinčič Maraž.

Zaradi poletnih počitnic bodo razpis ponovili po poletju. V prihodnjem mesecu dni bodo morali najprej imenovati vršilca dolžnosti strokovnega direktorja. Savnik Winklerjeva, ki se ji mandat izteče 15. julija, pojasnjuje, da je kljub neizvolitvi pripravljena prevzeti vodenje kot vršilka dolžnosti, če bo to v dobro bolnišnice, zaposlenih in bolnikov.

V bistvu je odločitev sveta zavoda presenečenje, ker je bila Savnik Winklerjeva edina prijavljena kandidatka in imela je pozitivno mnenje strokovnega sveta,“ je bil nad neizvolitvijo razočaran direktor Dimitrij Klančič, ki je pojasnil, da je z dosedanjo strokovno direktorico dobro sodeloval. „V zadnjih mesecih smo peljali neko organizacijsko, strokovno zgodbo naprej, a se bomo morali sedaj odločiti, kako naprej,“ še dodaja Klančič.