Kdaj in kje cepljenje za nenaročene v Goriški regiji

Foto: Pixabay

Danes se v Sloveniji začenjajo Dnevi cepljenja, ki se jim znova pridružujejo tudi v Goriški regiji. V kolikor se želite cepiti brez naročanja ter z izbranim cepivom, lahko to storite do vključno sobote.

Novogoriški cepilni center, ki deluje v stavbi Mestne občine Nova Gorca, bo v času akcije odprt 12 ur dnevno, od 8. do 20. ure. V četrtek je termin za nenaročena uporabnike od 10.40 do 11.20 in od 14.30 dalje, v petek in soboto pa cel dan.

Foto: Pixabay

V času akcije Dnevi cepljenja se na cepljenje ne bo treba naročiti, izjema so le otroci od 12. do 18. leta starosti. Povsod bo omogočena tudi izbira cepiva.

Na Ajdovskem imajo zaradi številnih karanten ter zbolelih med zaposlenimi nekaj težav pri zagotavljanju cepljenja, pojasnjuje direktor Zdravstvenega doma Ajdovščina Egon Stopar. Navkljub temu bodo v četrtek ter petek v stavbi ZD Ajdovščina cepili tako naročene kot tudi nenaročene. V ZD Ajdovščina tudi drugače zagotavljajo termine, ko se lahko cepijo tudi nenaročeni, dodaja Stopar.

Foto: booking.com – Cerkno

V idrijskem zdravstvenem domu bo cepljenje v okviru akcije potekalo v četrtek med 15.30 in 18. uro ter v petek med 12. in 16. uro, v Cerknem v petek med 14. in 16. uro, v Tolminu v petek in soboto med 8. in 20. uro, v Bovcu v četrtek med 14. in 16. uro, v Kobaridu pa v četrtek med 17.30 in 19.30 uro.