Jeseni predviden začetek širitve ZD Nova Gorica

Foto: ML

Zaradi nerešenih zemljiških in drugih težav se je začetek prepotrebne širitve Zdravstvenega doma Nova Gorica precej zamaknil. V kolikor bo potekalo vse po načrtih, naj bi se gradnja prizidka, ki bo združil vse enote pod eno streho, le začela jeseni.

Investicija, ki je ocenjena na 9,5 milijona in jo bo ZD Nova Gorica vodil v sodelovanju z novogoriško mestno občino, naj bi bila zaključena v 18 mesecih, okvirno spomladi leta 2023.

Vloga je sedaj popolna z vsemi pridobljenimi soglasji in postopek za pridobitev gradbenega dovoljenja poteka na upravni enoti,“ pojasnjuje direktorica ZD Nova Gorica Petra Kokoravec, ki računa da bo do konca junija gradbeno dovoljenje tudi pridobljeno. „V tem času si želimo, da bi izpeljali postopek izbire izvajalca. V kolikor ne bo težav, bi lahko z deli začeli jeseni, nekje med septembrom in novembrom,“ še dodaja Kokoravčeva.

V prvi fazi bo potekalo rušenje garaž za Zdravstvenim domom, kjer trenutno poteka tudi odvzem PCR brisov. Sledil bo izkop gradbene jame za potrebe dvonadstropne garažne hiše, ki naj bi jo za svoje potrebe uporabljali tudi okoliški stanovalci.