Janez Janša po seji Sveta za nacionalno varnost: VIRUS SMO SPOSOBNI PREMAGATI, KAKŠNA BO CENA?

Vir: Kabinet predsednika vlade

Svet za nacionalno varnost (Snav) ocenjuje, da smo v tem trenutku na prelomni točki, ko lahko še z mehkimi ukrepi brez večjega zaustavljanja javnega življenja in gospodarstva zaustavimo širjenje virusa in na ta način preprečimo, da bi za to plačali enako visoko ceno, kot smo jo plačali spomladi. Državljane poziva, naj v celoti upoštevajo ukrepe za boj proti širjenju novega koronavirusa.

Snav ocenjuje, da pri sprejetih ukrepih ni nobenih razhajanj med vlado in stroko. Načrti, ki so bili sprejeti za spopad z novim koronavirusom so dobro pripravljeni in uravnoteženi.

Foto: Twitter

Premier Janez Janša je dejal, da smo virus sposobni ustaviti, kar smo dokazali že spomladi. „Vprašanje je, kakšno ceno bomo plačali za to. Ta ni odvisna od vlade, ki je sprejela zadostne ukrepe, ampak od tega, ali bomo ukrepe spoštovali. Od tega bo odvisno, ali bodo ti ukrepi dejansko prijeli. Že dejstvo, da pet odstotkov ljudi ukrepov ne upošteva, onemogoči učinkovitost ukrepov in ogrozi ali pa omalovažuje odgovorno ravnanje 95 odstotkov ostalega prebivalstva,“ pravi Janez Janša, ki pojasnjuje, da je pripravljenih več različic ukrepov, da se virus v vsakem primeru ustavi.