Zdravstveni dom Nova Gorica v izrednih razmerah

Foto: ML

Zaradi izjemnih obremenitev ob velikem številu obolelih s covidom-19 ter pomanjkanju kadra v Zdravstvenem domu Nova Gorica do nadaljnjega delujejo v izrednih razmerah. Ukrepi so začeli veljati 30. januarja, v veljavi pa bodo do preklica.

Zaradi bolezni, karanten oz. nege je v ZD Nova Gorica trenutno v službi le 20 odstotkov vseh zaposlenih, pojasnjuje direktorica novogoriškega zdravstvenega doma Petra Kokoravec, ki naproša vse uporabnike za strpnost in razumevanje.

V novogoriškem zdravstvenem domu pozivajo vse uporabnike, da naj pokličejo svojo ambulanto po telefonu v primeru bolezenskih stanj, ki potrebujejo fizični pregled pri zdravniku. Ker je dnevno število klicev zel veliko, prosijo za potrpljenje. V nujnih primerih je bolnikom na voljo telefonska številka 112.

Foto: Pixabay

V ambulantah družinske medicine in pediatrije izvajajo samo nujne in neodložljive storitve, nujnost pa bo ocenil izbrani zdravnik, sporočajo iz ZD Nova Gorica. Za naročila receptov, medicinskih pripomočkov, kontrolnih napotnic in zaključkov bolniškega staleža pozivajo uporabnike, naj se raje poslužujejo elektronskih sporočil. Nanje bodo iz novogoriškega zdravstvenega doma odgovorili v največ treh dneh.