Iz Italije v Novo Gorico: MED VRTNICAMI TUDI LANA ŠČUKA

Foto: FB Lana Ščuka

Novogoriški odbojkarski klub nadaljuje s predstavitvijo ekipe za prihodnjo sezono. Po prihodu mlade hrvaške podajalke Klare Perič in vrnitvi izkušene Tine Lipicer je nova članica GEN-I Volley postala tudi Lana Ščuka, ki je doslej branila barve ljubljanskega Vitala, Calcita Volleya, Liu Jo Modene ter Landrini Filottrana.

Za novogoriški klub sem se odločila predvsem zaradi dobrega trenerskega štaba, soigralk in skupnega cilja. Gre za dober projekt in želela sem biti del tega,” pravi 21-letna Lana Ščuka, ki se je na lanskem svetovnem prvenstvu do 23 let s Slovenijo veselila srebrnega odličja.

Po izvrstnih predstavah v dresu kamniškega Calcita, kjer je osvojila tudi naslov državnih prvakinj, se je odločila za pot v Italijo. Leta 2016 je podpisala pogodbo s klubom Liu Jo Modena, kjer pa še kot najstnica ni dobila veliko priložnosti. Z Modeno, ki je igrala celo v polfinalu italijanskega prvenstva, je odigrala 41 nizov in dosegla 58 točk. Po zaključku sezone je sprejela ponudbo drugoligaša Filottrana in znova zaigrala odlično. Ekipo je popeljala med elito. V zadnji sezoni je Filottrano po slabem začetku zasedel predzadnje 11. mesto. Lana je na 22 tekmah dosegla 252 točk, kar v povprečju znaša 11,5 točke na tekmo.

ML