Ivu Boscarolu priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta 2022

Foto: Andraž Kobe (Združenje Manager) - Ivo Boscarol

Člani Združenja Manager so na tradicionalnem januarskem srečanju, s katerim simbolično obeležijo začetek novega poslovnega leta, podelili priznanja Združenja Manager. Priznanje za življenjsko delo na področju menedžmenta je prejel nekdanji lastnik in direktor podjetja Pipistrel Ivo Boscarol.

Tokratno srečanje je potekalo v ljubljanskem Grand hotelu Union pod geslom Spoštljivi. Trdoživi. Pogumni.

Podjetje Pipistrel je pod Boscarolovim vodstvom postalo eno vodilnih proizvajalcev ultralahkih letal na svetu. S tem je na globalni zemljevid uvrstil ne le podjetje samo, temveč tudi Slovenijo,“ so v utemeljitvi zapisali na združenju in poudarili, da je Boscarol znamko Pipistrel spremenil v sinonim drznosti, inovativnosti in podjetnosti, njegovi uspehi pa so tako podjetje kot tudi Slovenijo proslavili po celotnem svetu. „S svojim prebojnim delom, velikim srcem in občutkom za sočloveka se je v družbi uveljavil ne le kot izjemen podjetnik, temveč tudi kot izjemen posameznik,“ so še zapisali.

V 33 letih sem s svojim načinom dela dokazal, da je možno biti uspešen na dolgi rok s spoštovanjem osnovnih človeških vrednot in tudi če na prvo mesto ne postaviš le dobička. Uspeh na dolgi rok je pomemben in to ni na račun zaposlenih, kupcev, dobaviteljev, okolja, zdravja. Je na račun trdega dela. Ta nagrada je dokaz, da se vse to da,“ je ob prejemu priznanja med drugim povedal Ivo Boscarol.

Priznanje je Ivu Boscarolu podelil predsednik Združenja Manager Andrej Božič, ki je ob tem dejal: „Nocojšnji nagrajenec je eden najprodornejših slovenskih podjetnikov. S svojo vizijo in ambicioznimi načrti je Slovenijo uvrstil na globalni zemljevid.“