Italijani v pričakovanju rekordnega dobitka na SuperEnalottu

Foto: Pixabay

V Italiji že leto dni ni bila izžrebana zmagovalna kombinacija v igri na srečo SuperEnalotto, tako da se je glavni dobitek povzpel na rekordnih 250.400.000 evrov. 

Lani so Italijani za SuperEnalotto porabili kar 1,5 milijarde evrov, kar je 36 odstotkov več kot leto prej. Med igralci te igre na srečo je tudi veliko Slovencev, predvsem tistih, ki živijo v obmejnem pasu in pogosteje zahajajo preko meje. Za kombinacijo je potrebno vplačati 1,5 evra.

Foto: Pixabay

Italijani obožujejo igre na srečo in čeprav so možnosti, da kdo zadane glavni dobitek le ena proti 622 milijonom, je SuperEnalotto v Italiji izjemno priljubljen. Kot je za milanski dnevnik Corriere della Sera povedal matematik Roberto Natalini, je večja verjetnost da bo na Zemljo treščil asteroid, kot da bi uganili vseh šest številk, ki prinaša rekorden dobitek. Vseeno pa Italijani v zadnjem obdobju ob vrtoglavih številkah vse pogosteje izzivajo srečo in upajo, da se jim bo končno le nasmehnila.

Foto: Pixabay

Igralec SuperEnalotta mora sestaviti kombinacijo šestih številk od 1 do 90. Žrebanja potekajo trikrat tedensko. Prejemniki glavnih dobitkov so v Italiji anonimni, objavijo pa lokacijo igranja dobitne kombinacije.