Iračan priznal krivdo: PREDLAGANIH 6 LET ZAPORA

Foto: ML

Na predobravnavnem naroku na novogoriškem okrožnem sodišču je Iračan Al Hamdani Yassin Amar, obtožen napada na taksista in policista ter poskusa odtujitve osebnega vozila na poti iz Vrtojbe proti Ljubljani, priznal krivdo. Sodnik Igor Majnik je odločil, da ob priznanju krivde glavne obravnave ne bo. Menil je, da je dokazov krivde dovolj.

“Hotel sem ga ubiti, ampak takšna je bila božja volja,” je ob vprašanju o krivdi za napad odgovoril obtoženi 26-letni Al Hamdani Yassin Amar. Že ob prihodu na sodišče je povedal, da ga sojenje ne zanima. Edino vprašanje, ki ga je postavil je bilo, če so ga obsodili na smrt. Odklanjal je pomoč prevajalca in njegove zagovornice Branke Mevlja Turk. Do sodišča in tam prisotnih se je ves čas obnašal nespoštljivo.

Tožilka Ana Radovanović Širok je zanj predlagala milejšo kazen, skupno šest let zapora in po koncu prestajanja kazni izgon iz države. Za prvo kaznivo dejanje, to je napad na taksista, je predlagala, da mu sodišče prisodi dve leti zaporne kazni, za napad na policista štiri leta zaporne kazni in za poskus kraje taksija pet mesecev zapora. Sodnik bo sodbo razglasil v ponedeljek.

Do spora med voznikom taksija in migrantom na poti iz Vrtojbe proti Ljubljani naj bi prišlo, ker Iračan s seboj ni imel denarja, s katerim bi plačal vožnjo. Zato je taksist zavil s hitre ceste, Iračan pa ga je napadel z olfa nožem, so julijsko dogajanje pojasnili na novinarski konferenci Policijske uprave Nova Gorica.

Foto: Pixabay

Taksist se je rešil tako, da je zbežal iz avtomobila, s seboj je vzel tudi ključe. Iračan je želel nato taksistu odtujiti vozilo in sam nadaljevati pot proti Ljubljani, zato je stekel za njim, da bi dobil ključe. Ko je ugotovil, da mu to ne bo uspelo, je odšel nazaj v avtomobil in skušal na drugačen način vžgati motor, a so ga pri tem prehiteli policisti.