Huda prometna nesreča pri Kobaridu : VINJEN VOZNIK ZBIL PEŠKO

Foto: ML

Sinoči okoli 19. ure se je na cesti med Kobaridom in naseljem Svino je zgodila prometna nesreča v kateri se je huje poškodovala 78-letna peška. Nesrečo je zaradi prehitre vožnje povzročil 50-letni voznik avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola.

78-letnica je obležala ob robu vozišča s hudimi poškodbami glave in drugih delov telesa. Na kraju so jo oskrbeli reševalci nujne medicinske pomoči in jo nato odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Policistom in reševalcem so nudili pomoč tudi gasilci PGD Kobarid.

50-letnik je vozil po lokalni cesti iz Kobarida proti naselju Svino. Med vožnjo po ravnem delu ceste na območju, ki mu domačini pravijo Pri štalah, je po srečevanju z nasproti vozečim vozilom zaradi prehitre vožnje oplazil podstavek prometnega znaka, ki je opozarjal na delo na cesti, nato pa zadel 78-letno peško, ki je hodila ob robu vozišča.

Foto: Pixabay

Povzročitelj nesreče je napihal 1,04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu strokovni pregled v tolminskem zdravstvenem domu, policisti pa ga bodo na podlagi ugotovljenih okoliščin nesreče kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.