Huda prometna nesreča na hitri cesti Vipava-Ajdovščina: SMRT 24-LETNEGA SOPOTNIKA

Foto: Pixabay (fotografija je simbolična)

V zgodnjih jutranjih urah se je na odseku hitre vipavske ceste med Vipavo in Ajdovščino zgodila huda prometna nesreča, ki je terjala smrtno žrtev.

Po prvih podatkih Policijske uprave Nova Gorica je bilo v nesreči udeleženo eno osebno vozilo, ki je zapeljalo s ceste izven vozišča. Umrl je 24-letni sopotnik na zadnjem sedežu, državljan Makedonije z začasnim bivališčem v Sloveniji. Hude telesne poškodbe sta utrpela 21-letni ter 23-letni sopotnik, voznik osebnega avtomobila pa jo je odnesel z lažjimi poškodbami.

Foto: GRC Ajdovščina

Prometni policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče ugotovili, da 21-letni voznik pri vožnji po prehitevalnem pasu hitrosti in način vožnje ni prilagodil poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste ter svojim vozniškim sposobnostim. Zapeljal je v desno, kjer je izgubil oblast nad vozilom in trčil v travnato brežino odtočnega jarka. Po trčenju je vozilo znamke Peugeot večkrat prevrnilo preko varovalne ograje, medtem pa je iz zadnjih sedežev iz vozila na travnik vrglo dva sopotnika, stara 21 in 24 let, ki nista bila pripeta z varnostnim pasom.

Foto: FB Slovenska policija

Prometni policisti so 21-letnemu vozniku osebnega vozila v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je imel moški v organizmu 0,35 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Odredili so mu nadaljnji strokovni pregled v zdravstveni ustanovi.

Na podlagi vseh ugotovljenih dejstev tragične prometne nesreče so policisti voznika kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.