Hladna fronta zaključila četrti vročinski val: NEURJA Z NALIVI, VETROM IN TOČO

Foto: Pixabay

Sinoči se je s prihodom hladne fronte zaključil četrti vročinski val tega poletja. Predvsem zahodno polovico države so do večera zajela lokalna neurja z nalivi, sunki vetra in točo. Razkrivalo je strehe, lomilo drevesa ter zalilo več kleti. Posledice so vidne tudi v  Goriški regiji.

Na območju Idrije je veter odkrival strehe in podiral drevesa. Zaradi tega je bil moten promet. Na kobariškem območju je močan veter odkril streho hiše, delno tudi bakreno streho cerkve. Zaradi močnega vetra so omejili promet na regionalni cesti Selo-Vogrsko. Na območju Ajdovščine je voda zalila kletne prostore.

Foto: Pixabay

V adrenalinskem parku na Krnici nad Bovcem se je včeraj poškodovala rekreativka. Na pomoč so priskočili gorski reševalci in gasilci, zaradi neurja pa je moral helikopter ostati na tleh. Poškodovanko so prenesli do vozila nujne medicinske pomoči in jo zatem odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Arso napoveduje, da bodo danes zjutraj padavine povsod ponehale. Čez dan bo večinoma sončno, pihal bo vzhodni veter, na Primorskem dopoldne šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo dosegle 17 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 22 do 26 stopinj Celzija. Na Primorskem se bo temperatura povzpela do 30 stopinj Celzija.

Uredništvo