Hidria je zagnala novo robotizirano proizvodno linijo v Kopru: PRESKOK V NAJVIŠJI RAZRED

Foto: FB Hidria

V svojem Tehnološkem parku v Kopru je Hidria zagnala novo, pet milijonov evrov vredno robotizirano proizvodno linijo za proizvodnjo ključnih delov volanskih sistemov. Nova pridobitev pomeni preskok v najvišji razred proizvajalcev tovrstnih delov ter izjemno referenco na globalnem trgu, pravijo v idrijski družbi. Odprtja se je udeležil tudi predsednik vlade Miro Cerar.

Foto: FB Hidria

V Hidrii do konca leta načrtujejo dvig prodaje na 242 milijonov evrov v primerjavi z 215 milijoni evrov lanskega leta. Dobiček pred amortizacijo naj bi iz lanskih 26 milijonov evrov zrasel na 32 milijonov evrov. Ob nadaljevanju konjunkture v prihodnjem letu 2018 načrtujejo med pet in desetodstotno rast.

Foto: FB Hidria

Novo proizvodno linijo bodo potrebovali za izdelavo aluminijastih volanskih sistemov, za katere je Hidria s Volkswagnom sklenila 60 milijonov evrov vreden posel. Po besedah predsednika poslovodnega odbora Hidrie Iztoka Seljaka, lahko tako ponudijo razvoj tri leta pred začetkom proizvodnje najbolj ključnih in najbolj zahtevnih delov volanskih sistemov. Nova linija pomeni “velik preskok v najvišji razred proizvajalcev delov volanskih sistemov” ter izjemno pomembno referenco, ne samo na evropskem, ampak tudi na globalnem trgu, ter s tem nadaljnji prodor Hidrie na evropskem trgu in povišanje tržnega deleža, ki je zdaj 20-odstoten.

Hidria trenutno v Kopru zaposluje več kot 430 ljudi, v proizvodnjo v Kopru pa je v zadnjih osmih letih vložila 45 milijonov evrov.

Uredništvo