Gradnja zimskega bazena v Novi Gorici: POGLOBLJENO DNO?

Foto: Studio Galeb -Zimski bazen v Novi Gorici

Na razpis za izbiro izvajalca gradnje pokritega 25-metrskega bazena v Novi Gorici, ki se je iztekel prejšnji teden, je prispela le ena prijava. Po besedah župana Mestne občine Nova Gorica (MONG) Klemna Miklaviča je višja od načrtovane.

Pokrito kopališče s skupaj 2.600 kvadratnimi metri uporabnih površin, v kar so všteti vsi servisni prostori, bo zmoglo naenkrat sprejeti nekaj več kot 270 uporabnikov. Bazen bo brez tribun in ne bo primeren za plavalna tekmovanja.

Gradbeno dovoljenje za gradnjo pokritega bazena, ki bo umeščen poleg sedanjega letnega bazena v Športnem parku, je MONG pridobila že lansko jesen. Zimski bazen naj bi bil namenjen predvsem treningom in učenju plavanja. Investicija v vrednosti od 3,5 do štiri milijone evrov vključuje tudi zunanjo ureditev samega Športnega parka. Zanjo je novogoriška občina pridobila finančna sredstva tudi iz celostnih teritorialnih naložb.

Foto: Pixabay

Za treninge vaterpola bi potrebovali globji bazen, ki bi ga za druge potrebe s premičnim dnom ponovno nekoliko znižali, kar naj bi investicijo okvirno podražilo za 250.000 evrov.

V pokritem objektu bosta na voljo večji in manjši plavalni bazen. Globina večjega bo znašala od 1,35 do dveh metrov, manjšega pa 70 centimetrov. Slednji bo namenjen učenju plavanja, vadbi v vodi, gibalno oviranim in podobnim dejavnostim.