Gradnja Soških vil v Solkanu: ZELENA LUČ MESTNEGA SVETA

Foto: ML

Na včerajšnji izredni seji je novogoriški mestni svet potrdil odlok o programu opremljanja stavbnih zemljišč za območje Soških vil v Solkanu. Družba Eta Invest iz Radomelj naj bi z gradnjo 28 luksuznih hiš na zemljišču med ulicama Velika pot in Pot na Breg začela že to jesen.

Novogoriški župan Klemen Miklavič je svetnikom pojasnil, da se s sprejetjem odloka mudi, ker si investitor kot lastnik zemljišč želi začeti z gradnjo. V kolikor novogoriška občina ne bi sprejela omenjenega odloka, bi bila kaj lahko obtožena oviranja gradnje, kar bi lahko botrovalo tudi kakšni odškodnini.

Foto: ML

Območje Soških vil je bilo že v prejšnjem desetletju namenjeno stanovanjski pozidavi, a je bila tam sprva načrtovana gradnja 150 stanovanj v manjših stolpičih ter vrstnih in samostojnih stanovanjskih hišah. Takemu načinu pozidave so Solkanci odločno nasprotovali in s svojim nasprotovanjem tudi uspeli. Občina je že v prejšnjem mandatu s sprejemom prostorskih aktov za to območje investitorju dejansko omogočila začetek postopkov za pridobivanje gradbenega dovoljenja.