Gradnja humanitarnega centra v Novi Gorici: V TREH FAZAH

Foto: ML

V neposredni bližini zavetišča za brezdomce in ambulante Pro Bono na Bidovčevi ulici v Novi Gorici poteka gradnja humanitarnega centra, ki bo zgrajen v treh fazah. Prvo naj bi zaključili do letošnjega poletja.

Vrednost celotne investicije znaša pol milijona evrov. Večino sredstev je novogoriški območni odbor Rdečega križa prihranil sam, del pa bo prispevala tudi Mestna občina Nova Gorica.

Najprej bodo postavili celotno stavbo, v njenem pritličju pa uredili skladišče za izvajanje socialnega programa razdeljevanja paketov hrane in oblek ter programa pripravljenosti ob elementarnih nesrečah. Pritličje novogradnje bo obsegalo skupno neto površino 206,5 kvadratnega metra.

Investicija v prvo fazo, ki bo vključevala tudi ureditev okolice objekta, je vredna 360.000 evrov. V drugi polovici letošnjega leta naj bi v novo stavbo preselili skladišče RK iz Solkana.

Druga faza bo obsegala ureditev prvega nadstropja, kjer bodo pisarniški prostori območnega združenja RK in predavalnica. V tretji fazi bodo v poslopju uredili jedilnico za brezdomce z razdelilno kuhinjo, sanitarijami, vetrolovom in garderobo, skupne neto površine 47,3 kvadratnega metra.

Foto: ML

V prihodnjih letih bo občina v neposredni bližini uredila tudi skupnostni center, kjer bo pod eno streho združila več humanitarnih organizacij. Trenutno v pritličju delujeta zavetišče za brezdomce in ambulanta pro bono.