Gradnja brvi v Solkanu: VREDNO OGLEDA

Foto: FB MONG

Navkljub zamudi zaradi težav z dobavo ključnih gradbenih elementov v času razglašene epidemije Covid -19 so dela za brv čez Sočo v Solkanu v zaključnih fazah, sporočajo iz novogoriške mestne občine (MONG).

Avgusta sta bila montirana nosilna pilona na obeh straneh reke in izvedene vse priprave za montažo visečega mostu. V prvih dneh oktobra je izvajalec že montiral nosilne jeklenice, objemke in vertikalne vešalke, v teh dneh se že izvaja montaža prekladne konstrukcije. 

Projekt Soča Isonzo, v okviru katerega EZTS GO gradi brv v Solkanu, je sofinanciran iz programa Interreg Slovenija Italija 2014-2020.

Gradnja brvi predstavlja tehnično zelo zahteven projekt, ki je izziv tako z vidika stroke kot izvedbe. “To je ena redkih priložnosti, da vidimo tako zahtevno strukturo v nastajanju,” na ogled vabi novogoriški župan dr. Klemen Miklavič.

Dela v Kajak centru v Solkanu večinoma potekajo vsak dan med 7. in 17. uro, razen ob nedeljah. Gradbišče oziroma nevarna območja del so ustrezno zavarovana, zato v MONG naprošajo vse obiskovalce, da upoštevajo navodila na opozorilnih tablah in navodila delavcev. Prav tako je potrebno spoštovati covid ukrepe.