Goriški nogometni prvoligaš išče okrepitve: KYRIANOVE SRČNE TEŽAVE

Foto: FB ND Gorica - Kyrian Nwabueze

Nogometaši Gorice, ki so po slabi končnici državnega prvenstva prezimili na 6. mestu, so krenili v tretji teden priprav. V dosedanjih dveh pripravljalnih tekmah so plavo-beli  dvakrat remizirali na Hrvaškem s tamkajšnjima prvoligašema. V soboto na Rujevici z Rečani (0-0), pred tem pa v Zagrebu proti Lokomotivi (1-1).

Na sobotnem srečanju z Rijeko so priložnost dobili tudi trije igralci, ki se pri Gorici mudijo na preizkušnji: Marko Maučec, Matteo Tomiček in Elvin Ibrišimović.

V goriškem prvoligašu so trenutno najbolj zaskrbljeni zaradi zdravstvenih težav 25-letnega Nigerijca z ameriškim državljanstvom Kyriana Nwabuezeja, ki je že takoj po prihodu v Novo Gorico potrdil izjemne sposobnosti. “Vprašanje je, če bo sploh še lahko igral. Ima srčno napako in zadeva je kar resna. Opraviti mora še dodatne preiskave. Upajmo, da bo vse v najlepšem redu,” pravi goriški trener Miran Srebrnič, ki je z dosedanjim delom priprav zadovoljen: “Naredili smo vse, kar smo imeli v načrtu. Na preizkušnji imamo tri igralce. Videli bomo kako se bodo izkazali. Iščemo še rešitve za popolnitev kadra, prav tako pa razmišljamo tudi o prihodnosti. Po odhodu Rifeta Kapića in rizičnem stanju Jake Kolenca, ki še ni povsem okreval in za katerega še ne vemo, kdaj se bo lahko vrnil v ekipo, smo ostali pri le dveh zadnjih vezistih, kar je seveda premalo. Potrebovali bi jih vsaj štiri. Tu bo potrebno nekaj dobiti. Iščemo pa tudi branilca na poziciji desnega štoperja, kjer je trenutno v kadru le Tine Kavčič, po težavah Kyriana Nwabuezeja pa bi potrebovali tudi kakšnega napadalca.”

Foto: ML – Goriški trener Miran Srebrnič je z dosedanjim delom priprav zelo zadovoljen

Tretjo pripravljalno tekmo bo Gorica odigrala v sredo, 24. januarja ob 19-ih, ko bo na pomožnem igrišču z umetno podlago gostila Šenčur.

ML