GORIŠKA KRONIKA

13.05.2023:

Ob 6.20 so v kraju Potoče v občini Ajdovščina gasilci GRC Ajdovščina nudili pomoč reševalcem NMP Ajdovščina pri odpiranju vrat stanovanjskega objekta, v katerem se je nahajal starejši občan, ki se je poškodoval pri padcu.

Ob 13.20 sta v naselju Solkan, občina Nova Gorica, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Nova Gorica in usmerjali promet do prihoda policije.

Ob 14.00 je na cesti Solkan–Plave v bližini naselja Solkan, občina Nova Gorica, osebno vozilo trčilo v obcestno ograjo. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator na vozilu, nevtralizirali razlite motorne tekočine in umaknili vozilo z vozišča. V nesreči se je poškodovala ena oseba.

Ob 16. uri je 72 letni voznik osebnega avtomobila po vožnji na ravnem delu ceste v Gorenji Kanomlji pri Idriji iz še neznanega razloga zapeljal preko betonskega zidu v globel, kjer je 45 metrih prevračanja obstal ukleščen v vozilo. V nesreči se je tako hudo telesno poškodoval, da je na kraju umrl.

14.05.2023:

Ob 2.56 je na parkirnem prostoru v ulici Ob Beli v Vipavi pred večstanovanjskim objektom zagorelo osebno vozilo. Požar, ki je zajel še sosednji vozili in vsa tri uničil, so pogasili gasilci PGD Vipava.

Ob 3.39 je v Kidričevi ulici v Novi Gorici na ekološkem otoku gorela vsebina komunalnega zabojnika. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so pogasili požar, v katerem so zgoreli trije komunalni zabojniki.

Ob 16.37 so na Cesti IX. korpusa v Solkanu, občina Nova Gorica, gasilci JZGRD GE Nova Gorica s tehničnim posegom prekrili streho na pogorišču objekta.

Ob 16.55 so s ceste med Doblarjem in Pušno v občini Kanal, gasilci PGD Kanal odstranili podrto drevo.

 

Spletno uredništvo