V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.314 klicev. Med 576 interventnimi dogodki smo policisti med drugim obravnavali 119 prometnih nesreč, 59 kršitev javnega reda in miru ter 91 kaznivih dejanj.

V 106 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani.

Od tega so policisti na Goriški regiji obravnavali naslednje dogodke: 

Ob 3.36 je v Mirnu, občina Miren – Kostanjevica, zagorelo osebno vozilo. Požar so pričeli gasiti občani, dokončno pa so ga pogasili gasilci PGD Kostanjevica in odklopili akumulator.

Ob 11.14 sta v naselju Vipavski Križ, občina Ajdovščina, gasilca GRC Ajdovščina odstranila na vozišče podrto drevo.

Ob 15.48 je v naselju Bilje, občina Miren – Kostanjevica, osebno vozilo zapeljalo v obcestni jarek. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali po vozišču razlitih motornih tekočinah. V nesreči ni bilo poškodovanih oseb.

Ob 17.52 se je na cesti Šmarje–Gaberje, občina Ajdovščina, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci GRC Ajdovščina so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP Ajdovščina, ki so poškodovanega motorista na kraju oskrbeli in nato prepeljali na nadaljnjo zdravljenje v SB Šempeter pri Gorici.

Ob 18.13 se je v Rutarjevi ulici v Novi Gorici zaradi udara strele v večstanovanjski objekt kadilo iz elektro omarice. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so prezračili in pregledali prostore.

Ob 3.44 je na hitri cesti med razcepom Nanos in Vipavo, okoli kilometer pred počivališčem Mlake, osebno vozilo trčilo v košuto. Gasilca GRC Ajdovščina sta zavarovala kraj dogodka, poškodovanih ni bilo.

Ob 4.05 je v Godoviču, občina Idrija na žagi zagorelo ostrešje. Požar gasijo gasilci PGD Godovič, Idrija, Sp. Idrija, Črni Vrh, Dole in Zavratec.

Spletno uredništvo