Gorazd Božič novi direktor javnega zavoda GO! 2025

Foto: Jernej Humar, ML

Gorazd Božič, ki je od junija zavod GO! 2025 vodil kot v.d. direktorja, je bil imenovan za direktorja omenjenega zavoda do zaključka projekta Evropska prestolnica kulture (EPK) 2025. Mestni svetniki so Božiča izvolili brez glasu proti.

Na razpis za direktorja Javnega zavoda GO! 2025 prispelo pet prijav, od katerih je bila ena nepopolna. Pristojna komisija Mestnega sveta Mestne občine Nova Gorica (MONG je pri oblikovanju predloga za imenovanje direktorja sledila mnenju sveta zavoda, ki je Božiča spoznal kot edinega primernega kandidata za vodenje zavoda, Sporočajo iz mestne občine Nova Gorica.

“Zavod GO! 2025, ki bdi nad organizacijo naše evropske prestolnice kulture v letu 2025, je dobil doslednega in prizadevnega direktorja, ki je tako v fazi kandidature kakor tudi v letu in pol po potrditvi pridobitve naziva projekt podrobno spoznal. Slednje je zagotovilo za kontinuiteto dela, saj se leto 2025 naglo približuje. Le direktor s kompetencami in dobrim poznavanjem EPK lahko zagotovi visoko stopnjo avtonomije pri izvajanju projekta,“ je ob imenovanju Božiča povedal župan MONG Klemen Miklavič.