Giro po padcih z zamudo na Goriško

Foto: Twitter Giro d`Italia

Italijanski Giro se po dveh desetletjih vrača tudi v Slovenijo. Kolesarji bodo pred ciljem v Gorici vozili tudi po Goriških Brdih in Novi Gorici. Zaradi številnih padcev in poškodb po startu v Gradežu, so 15. etapo začasno zaustavili. Nesrečo naj bi povzročil veter.

Po dveh kilometrih od današnjega starta v Gradežu je v gneči, najverjetneje zaradi vetra, ravnotežje izgubil kolesar, kar je povzročilo številne padce (vključenih je bilo okoli 40 tekmovalcev). Nekateri so se poškodovali, tako da so imeli veliko dela tudi reševalci. Vodstvo dirke je zaradi tega etapo začasno zaustavilo. Po polurni odpravi nevšečnosti se dirka nadaljuje. 

Nekaj kolesarjev je utrpelo hujše poškodbe, trije pa Gira ne bodo mogli več nadaljevati. Odstopili so Emanuel Buchmann (Bora-hansgrohe, 6. v skupnem seštevku), Jos van Emden (Jumbo-Visma) in Natnael Berhane (Cofidis).

Vir: Twitter giro d`italia

Zaradi padcev bodo kolesarji mejo s Slovenijo prečkali nekoliko kasneje, kot je bilo sprva predvideno. Goriška, ki je obarvana v rožnati barvi, je že pripravljena na sprejem “rosa” majice in številnih kolesarskih asov. Cilj bo v Gorici.