Gianniejev koncert od doma: POKLON SLOVENSKI GLASBI

Foto: Arhiv GR

V soboto, 9. maja ob 21.15 uri se bo na televiziji TV3 in spletnem portalu slovenskenovice.si  predvajal posnetek koncerta “GIANNI RIJAVEC OD DOMA V ŽIVO”.

Koncert bi moral biti na sporedu 26. aprila, a je prenos zaradi tehničnih težav odpadel. Gianni bo izvajal svoje najlepše balade: Ljubezen, Tvoj poljub, Ti si lepa kot pomlad, Sanje… Glasbene točke bo s slikanjem popestrila Giannieva žena Patricija Rijavec Simonič.

Poleg klavirja in mojega vokala me bosta spremljala še Matjaž Švagelj na akustični kitari + vokal in Metod Štrukelj – vokal. Koncert se je posnel na mojem domu na Trnovem pri Gorici, natančneje iz sedeža Mednarodne mirovniške fundacije Beli golob, ki se nahaja nad portalom, vhodom v našo domačijo,“ sporoča Gianni Rijavec in poudarja, da je namen koncerta pridružiti se akciji “ostani doma” ter tako zmanjšati možnost za okužbo z novim koronavirusom.

Nocoj ob 21.15 vabljeni na TV3 in portal slovenskenovice.si na romantični glasbeni večer “GIANNI RIJAVEC – KONCERT OD DOMA V ŽIVO”.

Foto: Pixabay

Koncert je tudi poklon slovenski glasbi in glasbenikom, ki so ostali brez dela in zaslužka. „Kdo ve kdaj bomo lahko ponovno nastopali v živo pred publiko. Slovenska POP glasba je že dalj časa v krizi, potisnjena je na rob, nima prostora v slovenskih nacionalnih radijskih in TV medijih. Glasbeniki in kulturniki smo bili prvi, ki smo ostali brez dela in bom zagotovo zadnji, ki bomo lahko ponovno normalno zaživeli, če sploh,“ dodaja Gianni Rijavec.