Gianni Rijavec in godalni kvartet v Vipavi: ZA 8. MAREC IN MATERINSKI DAN

Foto: Arhiv Gianni Rijavec

Desetega marca ob 20. uri se bosta Gianni Rijavec in godalni kvartet s koncertom predstavila v vipavskem kulturnem domu.

Po velikem uspešnem povratku na glasbeno sceno z novim glasbenim pop-simfo stilom »GIANNI RIJAVEC in godalni kvartet«, s priredbami najlepših balad za omenjeni stil, koncertom na spomeniku Cerje, koncertom v Kobaridu ob 110. obletnici smrti Simona Gregorčiča, koncertom na dvorcu Zemono, pesmijo TI SI LEPA KOT POMLAD, koncertom na grajskem dvorišču v Štanjelu, pesmijo in videospotom LUBEZEN, koncertom v Vili Vipolže v Goriških Brdih, pred kratkim izdano novo pesmijo z naslovom SANJE, ki je prav tako narejena v »pop- simfo« stilu, s poudarjeno melodiko, dramaturškim lokom in spevnim refrenom, koncertom v dvorcu Štatenberg, bo Gianni Rijavec imel koncert v kulturnem domu v Vipavi. Poklanja ga dekletom, ženam in mamam za 8. marec in Materinski dan.

Foto: Arhiv Gianni Rijavec

Pri nastajanju novega pop-simfo stila, poleg Giannija Rijavca – klavir, vokal, sodelujejo še mnogi prekaljeni glasbeniki. Med njimi mnogi akademiki: Patrik Greblo – priredbe za godalni kvartet, pri novi skladbi tudi Ernest Miklič; Matjaž Švagelj – bas,vokal in priredbe celotnih skladb; Mitja Tavčar – bobni, tolkala; Arian Krašna – kitara, vokal; godalni kvartet: Katja Pirjevec – 1. violina, Anja Istenič – 2. violina, Maja Hladnik – viola, Petra Tavčar – čelo.