Gen-I Volley se krepi: VASJA IN TINA SKUPAJ

Foto: ML

V prihodnji sezoni bo trener GEN-I Volley Vasja Samec, ki se po štirih letih vrača v Slovenijo. Z novogoriškim klubom, kjer je že deloval pred odhodom v tujino, je podpisal dveletno pogodbo. Nazadnje je vodil ekipo Neruda Volley v tretji italijanski ligi. Po šestnajstih letih se v matični klub vrača tudi nekdanja slovenska reprezentantka Tina Lipicer Samec, ki bo prvič zaigrala pod taktirko svojega moža.

Imamo zelo ambiciozne cilje. Želimo si osvojiti državno prvenstvo in pokal ter v naslednji sezoni igrati v kvalifikacijah za ligo prvakov. Imamo vrhunske pogoje za delo, odlično ekipo, zato se ne bojim izziva,“ pravi Vasja Samec. Njegova pomočnika bosta dosedanji prvi trener Alen Bektašević in Primož Vidič. Matjaž Stanič bo statistik, Nemanja Vukajlović pa bo še naprej opravljal delo fizioterapevta. 

Foto: FB Tina Lipicer Samec

Tina Lipicer Samec je v svoji bogati karieri igrala za kar 16 različnih klubov v šestih različnih državah. Nazadnje je bila pred nosečnostjo leta 2016 članica Calcit Volleya. Največjega uspeha se je veselila v dresu francoskega Cannesa v sezoni 2011/12, ko je nastopila na zaključnem turnirju elitne lige prvakinj in osvojila naslov evropske podprvakinje. V finalu so francoske šampionke klonile proti turškemu Fenerbahčeju. Leta 2009 je z italijansko ekipo Vini Monteschiavo Jesi osvojila pokal Challenge.

Pred tem je novogoriški klub že predstavil 20-letno hrvaško organizatorko igre Klaro Perić, ki sodi med najobetavnejše v Evropi. Nazadnje je bila članica Barcelone. Športno pot je začela v klubu ŽOK Vinkovci, od koder se je po šestih letih preselila v HAOK Mladost iz Zagreba. S člansko ekipo je dvakrat osvojila hrvaški pokal, dvakrat pa je bila hrvaška podprvakinja. Preizkusila se je tudi v italijanski A1, kjer je zaigrala za ekipo Pomi Casalmaggiore.  

Foto: OK Gorica – Klara Perić

V novogoriškem klubu ostajajo Nuša Ferlinc, Teja Kolbl, Zala Zbičajnik in Mirta Velikonja Grbac,  zapuščajo pa jo  Špela in Polona Marušič, Nadža Simčić, Sara Đukić, Katarina Spačal, Nika Bavdaž, Urša Uršič in Leja Gubaš. Slednji odhajata na posojo k ekipi Neptuna iz Kanala. Po poškodbi se vrača Anita Petho. Z vodstvom kluba se je dogovorila, da bo avgusta, ko se začenjajo priprave sporočila, ali bo še naprej igrala v dresu novogoriške ekipe.

Vodenje novogoriškega odbojkarskega kluba smo prevzeli pred petimi leti, na pobudo prejšnje uprave kluba, ki se je srečala s finančnimi in kadrovskimi težavami. Sezono 2013/14 smo reševali s pomočjo družbe GEN-I in s pomočjo moškega odbojkarskega kluba GO Volley. Položaj je bil težak, potrebovali smo pet sezon, da smo zadeve tako finančno kot tudi kadrovsko uredili. Vse od trenutka, ko smo nastopili v upravi kluba, smo si želeli in prizadevali, da bi klub ponovno dvignili na raven, ki jo je dosegal pred recesijo, ko je krojil vrh slovenske lige in uspešno igral tudi v evropskem tekmovanju. Tega si je in si želi tudi naš generalni pokrovitelj, družba GEN-I, ki nam od leta 2013 stoji ob strani in spremlja razvoj kluba. Pet let smo urejali zadeve in postopoma zoreli, zdaj smo prepričani, da je pravi čas, da naredimo korak naprej,“ pravi direktor GEN-I Volley Nova Gorica Uroš Stanič.

Uredništvo