Gen-I Volley in Salonit na četrtem mestu: BREZ KONČNICE

Foto: FB Gen-I Volley

Zaradi epidemije koronavirusa se je Odbojkarska zveza Slovenije odločila, da je letošnje državno prvenstvo v prvi odbojkarski ligi zaključeno. Ekipe v elitni slovenski ligi so prvenstvo zaključile po rednem delu prvenstva in tekmah v modri oz. zeleni skupini, brez končnice. Slovenske prvake in prvakinje ter nosilce odličij so določile trenutne lestvice.

Naslov slovenskih prvakov so osvojili odbojkarji ljubljanskega ACH Volleyja, ki se veselijo že 17. zvezdice ter odbojkarice Calcit Volleyja iz Kamnika, ki so lovoriko osvojile četrtič. Odbojkarji Salonita Anhovo Kanal in odbojkarice novogoriškega Gen-I Volleya so prvenstvo zaključili na 4. mestu.

Potem ko je nacionalna odbojkarska federacija prejšnji teden po izredni seji predsedstva in tekmovalno-registracijske komisije do nadaljnjega prekinila vsa uradna tekmovanja, so pri slovenski zvezi zdaj sprejeli še odločitev, da je prvenstvo v okviru prve odbojkarske lige za sezono 2019/20 končano.

Foto: ML

Za fair play potezo velja pohvaliti novomeško Krko, ki je kljub temu, da zadnja tekma 6. kroga modre skupine v moški konkurenci ni bila odigrana, sprejela uvrstitev na 6. mesto, 5. mesto pa prepustila Panviti Pomgrad iz Murske Sobote, ki je imela pred zadnjim krogom točko prednosti. V zadnjem krogu modre skupine bi morali Novomeščani gostiti Kanalce, Sobočani pa Ljubljančane.