Festival MotörCity zaključuje glasbeno poletje v Tolminu: V RITMU MOTOCIKLOV

Foto: FB Sotočje

Na Sotočju v Tolminu se je včeraj začel festival MotörCity, ki se bo zaključil jutri. Posvečen je blues rock glasbi in kot že ponazarja ime, cilja na ljubitelje motociklov, ki bodo popotovanje ob Soči združili s koncerti glasbenikov, kot so Hans Theessink & Terry Evans, Chris Thomas King, Henrik Freischlader in Matt Schofield.

Za novim festivalom stoji izkušena ekipa organizatorjev festivala MetalDays, najbolj zaželene glasbene prireditve ob sotočju Soče in Tolminke z več kot 10.000 obiskovalci. Organizacija blues rock festivala je bila dolgoletna želja prvega moža MetalDays Bobana Milunovića, ki mu je ta glasbena zvrst tudi osebno najbliže. Želijo si, da bi Festival MotörCity postal tradicionalen in vmesna postaja ob sklenitvi poletne motoristične sezone.

Blues glasba je s pojavom novih izvajalcev postala ponovno popularna, tudi pri nas in trendu sledi tudi MotörCity, so organizatorji pojasnili odločitev za nov festival.

Foto: FB Sotočje

Današnji večer bosta zaznamovali domači zasedbi, Stray Train z Milunovićem ter Prismojeni profesorji bluesa. Za vrhunec so organizatorji prihranili Chrisa Thomasa Kinga, kitarista iz Louisiane, znanega po združevanju bluesa in rapa. Sobotne nastope bo začela ena trenutno najbolj priljubljenih zasedb domače scene, Hamo & Tribute to Love. V nadaljevanju bosta nastopila še nemški kitarist Henrik Freischlader in eden najvplivnejših britanskih blues kitaristov, Matt Schofield, ki je igral z legendami, kot sta Buddy Guy in Robben Ford.

Uredništvo