Festival mladih umetnikov: VIZIJE V MESTU VRTNIC

Foto: Pixabay

Konec tedna, od 18. do 20. maja 2018 bo v Novi Gorici potekal festival Vizije, ki bo sklenil Teden ljubiteljske kulture. Udeležilo se ga bo okoli 150 ustvarjalcev, starih med 15 in 30 let.

V Novi Gorici bo nastopilo osem gledaliških predstav, štiri rock zasedbe, ena lutkovna predstava, ena plesna predstava in dvanajst fotografov. Ustvarjalci so se na festival uvrstili preko območnih in regijskih srečanj ter natečaja, celoten program pa bo spremljala strokovna žirija, ki bo na koncu izbrala dobitnike festivalskih nagrad – vizionarjev. Nagrade bodo podelili na zaključku, v nedeljo, 20. maja ob 17. uri v SNG Nova Gorica.

Foto: Pixabay

Odprtje festivala Vizije bo v petek ob 20.00 v SNG Nova Gorica z avtorskim musicalom angleške dramske skupine Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, Društva ŠCRM The Tribe. Le uro pred tem bo v rotundi gledališča potekalo odprtje fotografskega dela Vizij Fotovizije. Na ogled bo fotografska razstava izbranih avtorjev na temo Lepo mi je. V soboto bo poleg gledališkega dela festivala v Mostovni ob 21.30 prikaz Lepljenk, sledil bo koncert Rockvizije.

Skupni imenovalec vseh del, produkcij in nastopov, ki se bodo predstavili na Festivalu Vizije, je avtorski pristop, mladinska drznost in prodornost, predvsem pa govorijo o temah, ki zanimajo mlade. Preko lastnega umetniškega izraza podajajo svoje mnenje in svoj komentar na svet, v katerem živijo.

Foto: Pixabay

Festival je zasnovan z idejo združitve vseh mladih ustvarjalcev, ne glede na to, v kateri umetniški zvrsti delujejo. Tako mladi dobijo vpogled v ustvarjalnost sovrstnikov iz vse Slovenije in vseh umetniških izrazov. Festival ni le prostor pregleda najkvalitetnejše mladinske ustvarjalnosti, temveč tudi prostor druženja, strokovnega diskurza ter izmenjave mnenj in izkušenj.

Uredništvo