Evropsko napredovanje novogoriških odbojkaric: STRELE V ČETRTFINALU

Foto: ML

Odbojkarice Gen-I Volleya so v povratnem dvoboju osmine finala pokala challenge s 3-1 (14, 20, -20, 15) premagale Vasas iz Budimpešte in se uvrstile v četrtfinale evropskega tekmovanja, kar je največji uspeh kluba na mednarodnem prizorišču. Prvo tekmo v Budimpešti so s 3-2 dobile Madžarke.

V četrtfinalu pokala challenge bodo novogoriške odbojkarice igrale proti ekipi Schaffhausena, ki je v osmini finala v švicarskem obračunu izločila Neuchatel.

Novogoričanke so bile večji del srečanja boljše tekmice. Z odličnimi servisi, dosegle so 13 asov, so nasprotnice oddaljile od mreže, uspešnejše pa so bile tudi v bloku. Začetek tekme je pripadel gostijam, ki so povedle z 8-6, nakar je začel mleti goriški stroj. Z odlični servisi hrvaške organizatorke Klare Perić, ki je dosegla štiri ase in slovenske reprezentantke Lane Ščuka ter bloki Mirte Velikonja Grbac so prvi niz zanesljivo dobile. Tudi v drugem nizu so imele pobudo „Goriške strele“, ki so si priigrale neulovljivo prednost 16:8.

Foto: ML

Kot že nekajkrat v tej sezoni, je novogoriška ekipa v tretjem nizu popustila, kar so tekmice izkoristile in se z zmago vrnile v igro za napredovanje. V nadaljevanju so varovanke Vasje Samca Lipicerja znova prevzele pobudo in zanesljivo premagale nasprotnice iz madžarske prestolnice ter tako poskrbele za največji uspeh novogoriške ženske odbojke v Evropi.

Slovenija bo imela v četrtfinalu evropskega pokala challenge v ženski konkurenci dva predstavnika. Gen-I Volleyu se je pridružil tudi Kamnik, ki je v Aachnu izgubil proti tamkajšnji ekipi z 2-3 (-22, -25, 20, 24, 6), a se je zavoljo domače zmage s 3-1 vseeno veselil napredovanja.