Erik Brecelj: Nataša Pirc Musar je vse, razen primerna kandidatka za predsednico

Foto: zajem zaslona RTV

V včerajšnjem soočenju predsedniških kandidatov v Tarči na RTV Slovenija je svoje mnenje o Nataši Pirc Musar podal priznani zdravnik iz Ajdovščine Erik Brecelj.

Erik Brecelj meni, da je Nataša Pirc Musarjeva vse, razen primerna kandidatka za položaj predsednice.

Na svetu najbrž ni človeka, ki bi imel podjetja v davčnih oazah, pa bi se razglašal za moralno avtoriteto, pravi Brecelj in poudarja, da bi Pirc Musarjevo po tem, kar je počela tudi kot informacijska pooblaščenka, moralo biti sram, da se razglaša za moralno avtoriteto. Zaradi poslov njenega moža bi jo lahko v prihodnost kdo tudi izsiljeval, če bo predsednica republike, je med drugim še dodal Brecelj.

Dr. Brecelj je vrhunski zdravnik, mi je žal, da tako razmišlja o mojem odvetniškem poklicu, bi pa vendarle povedala, da je v zadevi, ko smo mu poslali opominsko pismo, v javnosti širil neresnice, tudi tokrat jih je. Ne jaz, ne moj mož nimava podjetja v davčni oazi, Aleš ga je imel dolgo vrsto let nazaj in ga je prijavil na Fursu, nobeni davki niso bili plačani v tej davčni oazi, ampak vsi v Sloveniji. Vidite, točno to je diskurz, ki si ga v Sloveniji ne želim, zavajanje javnosti, brutalno pisanje laži, to ne pritiče Sloveniji,” se je na Brecljeve trditve odzvala Nataša Pirc Musar.