Drama na Vogrskem: TUJEC POREZAL TAKSISTA

Foto: FB Slovenska policija

Včeraj popoldne se je pri uvozu na hitro cesto pri Vogrskem odvijala prava drama. Zaradi incidenta je bil uvoz na hitro cesto zaprt.

Policiste so včeraj okoli 17.30 obvestili, da je ob cesti okrvavljen moški, ki je želel pomoč. Po prihodu na kraj sta policista tam našla voznika taksija, ki je krvavel po vratu. Pojasnil jima je, da ga je napadel moški, ki je sedel v bližnjem taksiju.

Po prvih podatkih je osumljeni državljan Iraka, vendar njegove osebne podatke, izvor in status v državah EU še preverjajo.

Policista sta pristopila do vozila in moškega pozvala, da iz njega izstopi in se uleže na tla. Ker sta ocenila, da gre za nevaren postopek, sta postopek varovala s službeno pištolo. Ugotovila sta, da gre za tujca, zato sta ga nagovorila v angleškem jeziku. Slednji se je odzval z grožnjami in proti enemu policistu stekel z nožem v roki. Po opozorilnem strelu v zrak se moški še vedno ni ustavil, zato ga je policist ustrelil v spodnji del noge. Odpeljali so ga v šempetrsko bolnišnico, kjer je ostal v zdravniški oskrbi in pod policijskim nadzorom, saj je bilo zoper njega odrejeno pridržanje. Tudi policistu, ki se je v intervenciji lažje telesno poškodoval, so nudili zdravniško oskrbo.

Novogoriški kriminalisti vodijo predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe, povzročene z nevarnim orodjem na škodo voznika in kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.