Dobra predstava novogoriških odbojkaric: STRELE BREZ PREDAJE

Foto: FB Gen-I Volley

Odbojkarice novogoriškega Gen-I Volleya so v prvi polfinalni tekmi evropskega pokala challenge oz. evropskega izziva nudile favoriziranim odbojkaricam turškega Aydina izjemno dober odpor, na koncu pa tesno izgubile. Povratno srečanje bo na sporedu prihodnjo sredo, 6. marca ob 19. uri v Turčiji, kamor goriške strele ne odhajajo z belo zastavo.

Gen-I Volley : Aydin BBSK 2-3 (19, -25, -23, 16, -8)                                                     

Športna dvorana Nova Gorica, gledalcev 500, sodnika: Takaičvili (Gruzija) in Kozić (BiH).
GEN-I Volley: Kovačič 7, T. Blažič, Ferlinc, Zbičajnik, Perić 3, Zaplotnik, Lucas 2, Velikonja Grbac 12, Kolbl, P. Blažič, Lipicer Samec 14, Zampedri, Grudina 12, Ščuka 21.
Aydin BBSK: Martinez 11, Kasapoglu, Gonzalez Lopez 14, Durukan, Nikolova 13, Akyaldiz 1, Turkkan, Demirhan 1, Dal, Özbek 1, Sazlidere, Ural, Düzceler 2, Martinez 24.

Foto: ML

Za takšne tekme nam primanjkuje izkušenj. Iztisnile smo vse od sebe, na koncu pa so se tesne zmage le veselile odbojkarice Aydina. Točko smo osvojile. Na povratnem dvoboju v Turčiji se bomo potrudile, da dosežemo čim boljši rezultat,“ je po tekmi razmišljala Koprčanka v novogoriškem dresu Dajana Lucas. Trener novogoriških odbojkaric Vasja Samec Lipicer se veseli takšnih izzivov: „Škoda, lahko bi se tekma zaključila tudi drugače. Jaz upam, da se bomo v Turčiji zabavali. Zabavaš se, ko zmaguješ. Na povratni obračun odhajamo po izkušnje, prepričan pa sem, da lahko ekipo Aydina tudi presenetimo.“

ML