Derbi 13. kroga Prve lige TS gostom iz Domžal: V SREDO NA TRIGLAV

Foto: FB ND Gorica (Foto Lado)

V derbiju 13. kroga Prve lige je slovenski podprvak moral priznati premoč pokalnemu zmagovalcu Slovenije. Po odličnem začetku, ko je Kyrian Nwabueze z natančnim strelom z razdalje premagal Miliča, so belo-modri v nadaljevanju popustili in Domžalčani so se zasluženo veselili preobrata. S peto letošnjo zmago so Novogoričane ujeli na tretjem mestu.

V zadnjem obdobju so belo-modri uspešno igrali proti Domžalam. Na zadnjih dveh gostovanjih v Športnem parku ob Kamniški Bistrici sta se ekipi razšli z remijem (1-1), na zadnjem srečanju v mestu vrtnic pa so se v preteklem prvenstvu zmage po preobratu s 3-1 veselili varovanci Mirana Srebrniča. Tokrat so se pomembne zmage za Evropo z identičnim izidom po preobratu veselili Domžalčani.

GORICA – DOMŽALE 1-3 (1-1)

Nova Gorica – Športni park, gledalcev 500, sodnik: Ponis (Koper).

Strelci: 1:0 Nwabueze (6.), 1:1 Alvir (36.), 1:2 Ibričić (55.), 1:3 Alvir (69.).

Gorica: Sorčan, Celcer (od 69. Škarabot), Lipušček, Gregorič, Curk, Grudina (od 65. Džuzdanović), Kolenc, Kapić, Osuji, Žigon (od 78. Filipović), Nwabueze.

Domžale: Milić, Melnjak, Klemenčič, Dobrovoljc, Balkovec, Alvir, Husmani (od 46. Vetrih), Hodžić (od 88. Žužek), Širok, Kirm (od 74. Bizjak), Ibričić.

Rumeni kartoni: Gregorič, Žigon, Filipović, Lipušček; Balkovec, Ibričić.

“V dvoboj smo dobro krenili. V prvem polčasu smo bili nasprotniku dokaj enakovredni. Žal nismo zdržali do konca polčasa in dovolili Domžalčanom, da so izenačili. V drugem smo igrali slabo in si sploh nismo ustvarili priložnosti, da bi lahko iztržili ugodnejši izid,” je po porazu povedal goriški vezni igralec Rok Grudina, ki se zaveda, da bo potrebno tudi na sredini povratni četrtfinalni tekmi proti Triglavu v Novi Gorici igrati sila resno: “Prednost 1-0 je minimalna, tako da bo potrebno igrati, kot da je 0-0, na polno. Vse ekipe so dobre, tudi Kranjčani, tako da nas čaka bitka.” V vrstah Domžal so igrali tudi trije bivši člani Gorice, vratar Dejan Milič, branilec Matija Širok in vezni igralec Amedej Vetrih, ki je na igrišče vstopil v drugem polčasu: “Pokazali smo značaj, da tudi po zaostanku lahko tekmo obrnemo. Na srečo smo zadeli že pred odmorom, kar nam je vlilo dodatne motivacije. Zaradi zaostanka na lestvici smo zmago nujno potrebovali in v drugem polčasu nam jo je uspelo tudi doseči. Zelo vesel sem, škoda le, ker se mi tudi tokrat ni uspelo vpisati med strelce. Do priložnosti prihajam, a žoga noče v mrežo. Upam, da bo na prihodnjih tekmah drugače.”

ML