Imam veliko srečo, da imam pogled skozi okno. Ja, kdo ga pa nima, bi lahko marsikdo dejal. Toda, da lahko skozi okno opazuješ naravo, utrip svojega kraja, prebujanje narave, delo pridnih rok sokrajanov, ne, tega nima vsak. In to tako cenim. Sedaj, ko sem se končno umiril in dočakal sveto tridnevje, opazujem delo svoje žene in njene kreacije, ki so po hiši, ki so nas nagovarjale skozi 40 dnevni post. Neverjeten talent in občutek ima za te stvari. Iz čisto majhne, meni mogoče na prvi pogled nepomembne stvari, bo le tej dala vsebino. To naravnost občudujem in me vedno znova tako prevzame. Verjamem, da si bosta otroka, ki vse to opazujeta, vse to zapomnila in znala to naše izročilo, navade, vero, prenesti naprej, v svoje lastno življenje. A pot do tam je še dolga in trnova….a osnove so postavljene.

Imam veliko srečo, da sem obdan z tako močno družino, ki stoji za menoj. Mogoče sam na trenutke ne znam tega pokazati, izraziti, ker so mi nekatere stvari preveč samoumevne. Da se imaš rad. Da se spoštuješ. Da si vesel uspeha vsakega. Življenja, ki prihaja😊. A se je treba truditi, delati in negovati te odnose. Verjetno se mnogih stvari ne bi upal storiti sam, če ne bi čutil podpore najbližjih.

Imam veliko srečo, da imam tako službo, kot jo imam. V trgovini. Kjer sem v stalnem stiku z strankami, ljudmi, ki me vedno znova silijo, da delam še boljše. Da imam tako sodelavko, ki me razume, kljub mojim političnim zadolžitvam, ki jih imam trenutno. Da se odkrito pogovarjava in delava, ker je to pomembno za najino vsakdanje delo. Da imamo direktorico, ki naju podpira, predvsem pa nama zaupa, kar je največji doprinos k uspešnemu kolektivu.

Imam veliko srečo, da sem obdan z kolegi in prijatelji z katerimi športamo, se veselimo, pogovarjamo, tečemo….ni da ni…da ostanemo tisto uro dlje od načrtovane, kjer se po navadi zgodijo najlepše stvari. Se mi zdi da ta svoja mladostna-zrela leta bolj intenzivno doživljam, kot denimo mladost. Kdaj je marsikateri dogodek, trenutek šel kar mimo mene, sedaj me nagovori čisto ena banalna stvar. Prijateljstvo in biti odprt za druge, mi je odprlo mnogo vrat, zato vse to vračam. Kljub mnogim dogodkom, ki pridejo skozi življenje, sta družina in  prijatelji  temelja, ki te kljub porazom, razumeta. Ki te ne sodita. Ampak ti dajeta moči, da se pobereš. Vedno znova.

Imam veliko srečo, da se kljub različnim političnim nazorom, na občini, sodelavci, mes vsemi svetniki, prepozna želja po napredku, ki so jo želimo za svoj kraj. Delo z županom, teče kljub najinemu različnemu nazoru- odlično. In to najino sodelovanje mi daje vero, da bo nekoč tudi v Sloveniji mogoče pogled čez ramo lastnega intelektualnega in občega dometa. Da se kljub kdaj ostri retoriki znamo pogovarjati in zaobiti državno politiko, ki za en tak majhen kraj, nima mesta. Veseli me srčnost vseh, ker v vsakemu prepoznavam del sebe, ki z isto vnemo zagovarja svoja stališča. Zato je umetnost pristopiti in delovati v takem okolju. A dokler me to inspirira, mi daje zagona, bom zraven. Ker je treba verjeti, zaupati in delati na temu, da se lahko krivulja pozitive in zaupanja ljudi v ustanove, obrne v drugo stran. Zato sem danes kot podžupan hvaležen za vsako kritiko, pohvalo, nasvet, ki jih dobivam od svojih občanov.

Veliko je teh trenutkov, ki me navdihujejo. Sem duhovno dobro pripravil na letošnjo Veliko noč? Ne vem, po brbotanju v meni in veselju, ki ga že sedaj doživljam, si mislim, da sem se. Vidim stvari, ki me po praznikih čakajo😊. Taki, čisto vsakdanji trenutki, mi božajo dušo. Želja je, da ti trenutki ne pojenjajo, ampak da bi me vedno znova nagovarjali, me še naprej božali….Nagovarjali k osebni rasti, biti vsak dan boljši in prijaznejši.

Spoštovane bralke in bralci, sodelavci GO-portala, ljudje dobre volje, želim vsem, ne glede na nazor, vesele, Blagoslovljene, predvsem pa doživete Velikonočne praznike. Uživajte v praznikih in spočijte si. Je pravi čas za počitek😊

 

Spletno uredništvo,

piše David Bašelj