V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.335 klicev. Med 547 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 108 prometnih nesreč, 46 kršitev javnega reda in miru ter 86 kaznivih dejanj.

V 95 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 13 nesrečah so bili udeleženci lahko telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 5 voznikov.

Okoli 7. ure je na Prešernovi ulici v Ljubljani prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Nesrečo je povzročil voznik, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del voznice, ki se je z vozilom ustavila v koloni pred njim. Pri tem se je voznica lažje poškodovala.

Ob 12.02 sta v naselju Šenbric, občina Velenje, trčili osebni vozili. Gasilci PGE in PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in do prihoda reševalcev NMP nudili pomoč eni poškodovani osebi.

Ob 14.46 so na Tržaški cesti v Ljubljani trčili dve osebni in dve tovorni vozili. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, poškodovano voznico iznesli iz osebnega vozila in jo do prihoda reševalcev NMP oskrbeli ter nevtralizirali razlite motorne tekočine.

Okoli 15. ure je na primorski avtocesti pri Brezovici v smeri Primorske, v kateri so bili udeleženi vozniki dveh osebnih in dveh tovornih vozil. Nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo. V nesreči je bila voznica enega osebnega vozila lažje poškodovana.

Ob 15.03 sta na cesti v Spodnjih Prelogah, občina Slovenske Konjice, trčili osebni vozili. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nudili pomoč policiji, posuli cestišče z vpojnimi sredstvi ter ga očistili.

Nekaj pred 16. uro je na Trgu osvobodilne fronte v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je so bili udeleženi voznik osebnega vozila in kolesar. Nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zapeljal iz dovoza in trčil v kolesarja, ki je pravilno pripeljal mimo. Kolesarja je pri trčenju odbilo še v drugo vozilo na cesti. Pri tem se je kolesar lažje poškodoval.

Okoli 19. ure je na Dolenjski cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega vozila. Nesrečo je povzročil voznik, ki je naredil nepravilen premik z vozilom in zapeljal na levi pas za vožnjo v isto smer in trčil v voznika, ki je vozil vzporedno z njim. V nesreči sta se sopotnica v vozilu povzročitelja in drug voznik lažje poškodovala.

Ob 21.38 je v Šercerjevi ulici v Slovenj Gradcu osebno vozilo zapeljal s cestišče v živo mejo. Gasilci PGD Slovenj Gradec so zavarovali in osvetljevali kraj dogodka, odklopili akumulator ter nevtralizirali iztekle motorne tekočine. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Danes zjutraj ob 6.25 sta v Šempetru, občina Šempeter – Vrtojba, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GRD Nova Gorica so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja ter nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalcev NMP ZD Nova Gorica. Ti so jo oskrbeli in odpeljali v SB Šempeter pri Gorici.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 11 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 15 vlomov, 4 grožnje, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in 3 nasilja v družini, po 2 drzni tatvini in ponarejanji denarja ter po 1 povzročitev telesne poškodbe in ponarejanje listin.

V noči na 19. 10. 2023 je bil na Vrhniki ukraden osebni avtomobil Renault clio, črne barve, letnik 2017, registrskih oznak LJ540-IP

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 135 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 127 na območju PU Novo mesto, 5 na območju PU Kranj in 3 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ, 62 državljanov Afganistana, 16 Pakistana in 15 Bangladeša.

Spletno uredništvo