Danes v šole vsi učenci prve triade: SREDNJEŠOLCI Z ORANŽNO FAZO

Foto: ML

Danes v šole odhajajo vsi učenci prvega triletja osnovnih šol, znova se odpirajo vsi vrtci, tisti, ki so že bili odprti, pa začenjajo delovati v polnem obsegu.

Na agenciji za varnost prometa in policiji opozarjajo na previdnost v prometu, saj bo na cestah znova več prometa in otrok.

Vlada je v četrtek sklenila, da ukrepov zaradi vse manjših epidemioloških razlik med posameznimi deli države več ne bo sprejemala regionalno, ampak za vso državo. Hkrati je sklenila, da je vsa država v rdečem območju, ki glede na sprejet vladni načrt sproščanja omogoča odprtje vrtcev in šol za prve tri razrede po vsej državi.

Zaenkrat še naprej ostajajo zaprte srednje šole, za katere bi prve ukrepe lahko sprostili, ko bo država prešla v t. i. oranžno fazo, kar bi se lahko zgodilo že ta teden.

Foto: Pixabay

Vsi zaposleni, razen tisti, ki so koronavirus že preboleli, se morajo ob vnovičnem prihodu testirati, prav tako tisti, ki so imeli pouk v šolah že pretekla dva tedna. Nekatera testiranja so izvedli že v ponedeljek, preostala večina naj bi se testirala danes.