Danes in jutri velika gneča na slovenskih cestah: PRAVOČASNO IN MIRNE ŽIVCE

Foto: Pixabay

Zaradi začetka počitnic v nemških deželah Baden-Wuerttemberg in Bavarska ter skorajšnjih avgustovskih kolektivnih počitnic v Italiji, lahko ta konec tedna pričakujemo precej povečan promet na cestah od Avstrije in Italije proti mejnima prehodoma s Hrvaško in Madžarsko. Na prometno informacijskem centru svetujejo, da se na pot odpravite dovolj zgodaj. Gnečo lahko pričakujemo tudi na primorski avtocesti in mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane in Sočerga.

Na prometno-informacijskem centru svetujejo voznikom, ki se ta konec tedna odpravljajo na pot, da gredo od doma zgodaj zjutraj ali ponoči ter da se izogibajo najbolj obremenjenih cest. V soboto ne priporočajo potovanja med 8. in 14. uro v smeri proti Hrvaški ali nazaj, v nedeljo pa pozno popoldne.
Foto: Pixabay

Najhujšo gnečo napovedujejo na Štajerskem, med mejnima prehodoma Šentilj in Gruškovje. Največ prometa je pričakovati v zadnjem delu avtoceste med Mariborom in Ptujem ter delih avtoceste od Ptuja proti Gruškovju, kjer je več delovnih zapor. Kolone bodo tudi na mejnem prehodu Gruškovje, zato voznikom svetujejo, da uporabijo ostale mejne prehode, kot so Središče ob Dravi, Zavrč in Dobovec pri Rogaški Slatini. Velika gneča se obeta tudi na dolenjski avtocesti, predvsem na mejnem prehodu Obrežje, nekaj tudi na mejnem prehodu Metlika.

Uredništvo