Danes Gorica-Olimpija za Evropo: VROČE SRCE IN MIRNA GLAVA

Foto: ML

26. slovensko prvenstvo se zaključuje. Pred nami je le še 180 minut, ko bomo dobili odgovor kdo bo poleg Maribora in Olimpije slovenske barve zastopal v Evropi in kdo bo moral v dodatne kvalifikacije za ohranitev prvoligaškega staža.

Vseh 5 današnjih srečanj 35. kroga Prve lige TS se začenja ob 16.55. V novogoriškem Športnem parku bodo skušali belo-modri po skoraj štirih letih znova premagati Olimpijo in se tako še bolj približati uvrstitvi v evropsko tekmovanje. V zadnjem krogu bo Gorica prihodnjo soboto, prav tako ob 16.55 gostovala na koprski Bonifiki.

Foto: ML – Goriški trener Miran Srebrnič: vroče srce in mirna glava

“Spomladi smo najuspešnejša ekipa. Sledijo nam Celjani, blizu so nam tudi Koprčani. Približali smo se Domžalam in Olimpiji, ki sta imela pozimi veliko prednost. V zadnjih 180 minutah se lahko zgodi marsikaj. Lahko smo drugi, lahko pa tudi šesti,” pred današnjim dvobojem z Ljubljančani razmišlja goriški trener Miran Srebrnič in dodaja: “S sezono moramo biti v vsakem primeru zadovoljni. Dodati moramo še piko na i. Evropa prinaša nekaj več. Nenazadnje tudi zaslužek v višini 200.000 evrov, ki bi bil za naš klub zelo pomemben. Srečanje z Olimpijo moramo odigrati tako, da bomo imeli vroče srce in mirno glavo. Upam, da se bo v Športnem parku ustvarila pozitivna energija, ki bi nam dala dodaten zagon. Olimpije nismo premagali že od leta 2013, zato je čas, da to neugodno tradicijo prekinemo in se s tremi točkami še bolj približamo Evropi.”

ML