Danes dež, jutri tudi snežinke

Foto: Pixabay

Danes popoldne se bo v zahodnem delu države pooblačilo, začelo bo deževati. V noči na petek bodo padavine zajele vso Slovenijo, na severu pa se bo meja sneženja spustila do višje ležečih dolin. Po nižinah snega še ne gre pričakovati.

Uprava za zaščito in reševanje opozarja, da je potrebno pred mrazom zaščititi tudi domače živali.

Foto: Pixabay

Ponoči bodo temperature še padle pod ničlo, nakar se bo v prihodnjih dneh ozračje nekoliko otoplilo. Danes popoldne se bodo padavine začele pojavljati predvsem v zahodni polovici države, v noči na petek pa se bodo razširile po vsej državi. V noči na petek se bo meja sneženja spustila, a kot trenutno kaže, le do višje ležečih dolin na severu države. Sledili bodo oblačni dnevi z občasnimi padavinami, ponekod bo snežilo.

V Julijskih Alpah bo zapadlo od deset do 30 centimetrov snega, ponekod lahko tudi več. Nekaj padavin se obeta tudi sredi prihodnjega tedna.

Foto: Pixabay

Policija in Javna agencija RS za varnost prometa opozarjajo voznike, da hitrejša vožnja v zimskih razmerah pomeni večjo možnost zdrsa, zato je potrebno hitrost vožnje prilagoditi razmeram. Pred vožnjo je potrebno očistiti stekla in vzvratna ogledala, prav tako z vozila odstraniti led, sneg in druge snovi, ki bi lahko vplivale na varnost v prometu. Za prekrškarje je predvidena globa v višini 200 evrov.