Na spletni strani Čebelarske zveze Slovenije, so čebelarji povabili k sodelovanju ob “Dnevu sajenja medovitih rastlin” v letu 2024.

 

Čebelarji smo že večkrat dokazali, da znamo, zmoremo in tudi da nam je mar za kranjsko čebelo kot tudi za naš skupni prostor. Tako je tudi pri projektu »Dan sajenja medovitih rastlin«.

To dokazujejo tudi podatki, ki smo jih skupaj z vami po celotni Sloveniji opravili po do sedaj prehojeni poti omenjenega projekta. Namreč s tem projektom smo posadili več kot 250.000 sadik medovitih rastlin. Lani smo čebelarji še dodatno posejali 300 kilogramov semena gozdnih drevesnih vrst (trokrpega javorja, topokrpega javorja, lipe, lipovca ter maklena) na 20 hektarjih pogorelega gozda na Krasu in pomagali pri njegovi obnovi.

Seveda brez podpore s strani donatorjev, sponzorjev in države ne bi bil projekt tako zelo uspešen. Predvsem pa tudi brez vas, spoštovani čebelarji, ki ste na terenu širili in ozaveščali širok krog javnosti o pomenu sajenja medovitih rastlin v naš prostor.

Tako bomo tudi letos izpeljali »Dan sajenja medovitih rastlin«, ki bo v soboto, 23. marca 2024.

Več o tem si lahko preberete TUKAJ.

Spletno uredništvo