Dan odvetniške pravne pomoči: PRO BONO

Foto: Pixabay

Odvetniška zbornica Slovenije bo danes, ko odvetniki zaznamujejo svoj praznik, že deveto leto zapored pripravila dan odvetniške pravne pomoči pro bono, ki jo bo mogoče dobiti tudi v mestni hiši v Novi Gorici.

Zaradi boljše organiziranosti odvetniških pisarn so v zbornici svetovali, naj se zainteresirani obrnejo na izbranega odvetnika oziroma odvetnico in se najavijo. Državljanom so tudi predlagali, naj v pisarno vnaprej dostavijo morebitno dokumentacijo in opis problema, da bo pravna pomoč čim bolj učinkovita in bo dosegla svoj namen. Častni pokrovitelj tega dogodka je predsednik republike Borut Pahor.

Odvetniki bodo brezplačno pravno pomoč ponudili tudi v mestni hiši v Novi Gorici, v glavni sejni sobi na ljubljanskem magistratu ter v sejni sobi Centra Ig. V Ljubljani bo pomoč na voljo tudi na avtobusih, ki bodo parkirani na Vodnikovem trgu v centru mesta in na Preglovem trgu na Fužinah. V prostorih lokalnih skupnosti in na avtobusih bo pravni nasvet mogoče dobiti brez predhodne najave.

Odvetniki želijo pomagati predvsem tistim, ki so pomoči najbolj potrebni in ki si zaradi pomanjkanja denarja ne upajo prestopiti praga njihovih pisarn, poudarjajo v odvetniški zbornici. Posredovali bodo predvsem splošne informacije o problemu oziroma sporu in pojasnili pravne možnosti, ki jih v posameznem primeru omogočata zakonodaja in sodna praksa.