Na ajdovskem letališču se je danes začela še šesta InCastra zapored. Dan industrije in podjetništva, namenjen spoznavanju ajdovskega gospodarstva. S projekcijo filma in vodenimi ogledi ajdovskih podjetij je bilo petkovo dopoldne rezervirano za mlade.

Osrednji dogodek pa bo jutri ob 9. uri, vabljeni!

INCASTRALjudska univerza Ajdovščina je danes s konferenco in projekcijo filma Temni pokrov sveta otvorila že šesto InCastro zapored. Petkov dogodek je namenjen vodenim ogledom ajdovskih podjetij za učence, dijake in brezposelne.

Že ves teden pa so devetošolci, moč sodelovati na dogodku Mladi InCastra, kjer so lahko pobližje spoznavali raznolike poklice. Regijska razvojna agencija ROD je mladim pobližje predstavile 20 poklicev, zlasti s področja tehniških znanosti, mehatronike, strojništva, elektrotehnike, pa tudi gastronomije, živilstva, arhitekture, novinarstva ipd. Osrednji dogodek pa bo InCastra zaokrožila jutri od 9. ure dalje na ajdovskem letališču, kjer bo dejavnosti, uspehe in vizije predstavilo 43 podjetij, društev in organizacij.

Letošnja InCastra poteka pod sloganom Zeleno, trajnostno in digitalno, čemur bodo sledila tudi ajdovska podjetja in društva, ki bodo jutri na letališču predstavljala trajnostne in digitalne rešitve. Prireditev, ki je namenjena zlasti promociji ajdovske industrije in podjetništva, predstavitvi poklicev in kariernih priložnostih, prinaša tudi novosti, ena izmed njih so tudi hitri zmenki z delodajalci, na katerih bodo imeli obiskovalci priložnost s prve roke spoznavatri možnosti zaposlitve.

Nasploh bo InCastra pestra tudi po družabnem programu.

Spletno uredništvo
Vir: Občina Ajdovščina