Kot so pristojni sklenili na zadnjem usklajevalnem sestanku, se zahtevna sanacija podora, ki je zasul lokalno cesto iz Zatolmina proti planini Polog, lahko začne v sredo, 10. aprila.

Pogodbeni rok za izvedbo del je 8. junij. Dela bodo potekala tako, da bo izvajalec večje skalne gmote sprva drobil in odlagal na začasno deponijo na območju plazu, naknadno pa material prelagal na brežino pod cesto, ki je bila v podoru poškodovana in na kateri so v ta namen že izvedli tako imenovane lovilne jarke. Nižje ležeča lokalna cesta proti Zadlaz-Čadrgu in Čadrgu bo med omenjenim prelaganjem zaradi varnosti zaprta za ves promet, in sicer bo to:

  • med delovniki od ponedeljka do petka 7.30–11.00 in 14.30–16.30
  • ob sobotah 7.30–12.00

Tolminska korita bodo ves čas sanacije fizično zaprta, tako da obisk vse do zaključka del oz. najkasneje do 8. junija ne bo možen. Bližnja okrepčevalnica pa bo lahko v tem obdobju obratovala v istem času, kot bo odprta tudi cesta.

Podžupan Tomaž Štenkler, ki spremlja projekt, se v imenu Občine Tolmin na tem mestu zahvaljuje vsem deležnikom za dosedanje razumevanje in konstruktivno sodelovanje. Kot je povedal, »smo si želeli, da bi se sanacija odvijala hitreje, a je žal zadeva preveč zahtevna, da bi hiteli«. Celotna sanacija bo Občino Tolmin po trenutnih ocenah stala približno 350.000 evrov.

 

Spletno uredništvo,

Vir: Občina Tolmin, slika: Podor proti Pologu (arhiv OŠCZ Tolmin)