Cepljenje v Goriški regiji tudi med vikendom

Foto: EČ

Zaradi velikega povpraševanja se bo v Goriški regiji mogoče cepiti proti covidu-19 tudi danes in jutri, sporočajo iz štirih severnoprimorskih zdravstvenih domov. Za cepljenje ob koncu tedna se ni potrebno predhodno naročiti.

Goriška statistična regija je po številu cepljenih na 3. mestu med regijami in nad slovenskim povprečjem. S prvim odmerkom je bilo doslej cepljenih 53,4% prebivalcev 13 občin na severnem Primorskem (na državni ravni je delež 50,9 %), z drugim oz. vsemi odmerki pa 48,4% (na državni ravni 45,4%).

V Zdravstvenem domu Tolmin so včeraj cepljenje organizirali v Bovcu in Kobaridu. Za občane vseh treh posoških občin (Bovec, Kobarid, Tolmin) bo cepljene na voljo tui danes (sobota) in jutri med 9. in 14. uro, v prostorih Zdravstvenega doma Tolmin. V prostorih ZD Ajdovščina (za prebivalce občin Ajdovščina in Vipava) bodo cepili danes in jutri med 8. in 20. uro, v stavbi ZD Idrija (za prebivalce občin Idrija in Cerkno) pa danes med 9. in 12. uro. Ekipa ZD Nova Gorica bo aktivna v danes med 14. in 20. uro ter jutri med 8. in 20. uro, in sicer v prostorih stavbe mestne občine Nova Gorica (za občane 6 občin: Nova Gorica, Šempeter-Vrtojba, Brda, Kanal ob Soči, Miren-Kostanjevica in Renče – Vogrsko).

Foto: geopark-idrija.si – V Goriški regiji po precepljenosti prednjači idrijska občina

Po številu cepljenih oseb v severnoprimorskih občinah izstopata Idrija (s prvim odmerkom je bilo cepljenih 61,0% občanov, z drugim oziroma vsemi pa 54,4%) in Vipava (58,1% in 52,7%), najnižje pa so številke v občini Bovec (43,6% in 40,0%).