Pojavnost okužb v goriški regiji: DRUGA NAJNIŽJA

Vir: Vlada RS

Epidemiološka slika v goriški regiji se je v zadnjih dneh precej izboljšala, saj je pojavnost okužb, tako v 7 kot 14-dnevnem obdobju, druga najnižja med vsemi statističnimi regijami.

V goriški statistični regiji se je za cepljenje odločilo 285 maturantk in maturantov ter 23 zaposlenih, sporoča regijski štab CZ za severno Primorsko.

Foto: Pixabay

Dopolnjena strategija cepljenja je med prednostne skupine uvrstila tudi dijakinje in dijake zaključnih letnikov ter zaposlene, ki neposredno sodelujejo pri izvedbi mature. Cepljenje maturantov je prostovoljno, čas za prijavo pa se je iztekel danes ob 12. uri.

Na severnem Primorskem je bilo po podatkih NIJZ s prvim odmerkom cepljenih že 25.147 prebivalcev, kar je 21,24% (na ravni države znaša 17,7%), z drugim odmerkom pa 9.145 oziroma 7,72% (na ravni države 6,9%).

Foto: Špela Kranjc

Na spletno stran novogoriškega zdravstvenega doma se je prijavilo 111 maturantov ter 23 zaposlenih, ki bodo sodelovali pri izvedbi mature in doslej še niso bili cepljeni. V tolminskem ZD so potrdili prijave na cepljenje za 23 maturantov iz vseh treh posoških občin. V ZD Ajdovščina so zabeležili 110 prijav maturantov (46 iz Škofijske gimnazije Vipava, 27 s Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina in 37 prijav maturantov iz ajdovske in vipavske občine, ki pa zaključujejo srednjo šolo drugje). Iz idrijskega zdravstvenega doma sporočajo, da se je za cepljenje odločilo 41 maturantov tamkajšnje gimnazije.