Burja povzroča v Novi Gorici težave: POZOR, LETIJO ELEMENTI!

Foto: ML

V Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici je zaradi močne burje velika nevarnost padanja posameznih elementov z gradbenega odra ob stanovanjskem bloku, sporočajo iz novogoriške občine. Stanovalce nekaterih blokov pozivajo, naj vstopajo in izstopajo iz stavbe skozi kletne prostore.

Foto: ML

Močna burja na Goriškem podira drevesa in ogroža promet, odkriva strehe in ogroža mimoidoče. Podrto drevo naj bi poškodovalo bolnišnični objekt v Stari gori, kjer so posredovali gasilci iz novogoriške poklicne enote. Močan veter je odkril ostrešje stanovanjske hiše v Zakrižu pri Cerknem, podobne težave so imeli tudi na Goriškem in Ajdovskem.

Foto: ML

Na stanovanjskih blokih na Ulici Gradnikove brigade opravljajo obnovitvena dela. Močna burja trga izolacijske plošče s fasade. Zaradi nevarnosti, gasilci ne morejo opraviti zaščitnih ukrepov na višini. Zavarovali so območja vhodov v stanovanjske bloke na številkah 41, 47 in 49. Stanovalce so pozvali, da v blok vstopajo in izstopajo skozi kletne prostore, ker bi bila v primeru vstopa skozi glavni vhod ogrožena njihova varnost.

Uredništvo