Brez dražbe Mebla Vate v Mirnu: NIHČE NI VPLAČAL VARŠČINE

Foto: mirenkras.si

Včeraj ni bilo napovedane dražbe premoženja Mebla Holding v Mirnu, kjer stoji nekdanji proizvodni kompleks Mebla Vate, ker nihče ni vplačal varščine.

Stečajna upraviteljica Vida Gaberc je napovedala, da bo poskušala industrijske stavbe prodati na morebitni tretji dražbi ali z zbiranjem nezavezujočih ponudb.

Stečajni postopek Mebla Holding se je začel septembra 2019. V njem je bilo prijavljenih za 8,7 milijona evrov terjatev, skupna likvidacijska vrednost nepremičnin dolžnika pa je bila ocenjena na 4,3 milijone evrov. Meblo Holding ima precej premoženja tudi v Kromberku, kjer prodaja poslovne stavbe dolžnika s pripadajočimi zemljišči in tamkajšnje površine infrastrukture. Za nakup infrastrukture v Kromberku, kjer gre predvsem za ceste, funkcionalna zemljišča in nekaj zazidalnih površin, se je zanimala predvsem Mestna občina Nova Gorica, a do dogovora s stečajno upraviteljico Vido Gaberc doslej še ni prišlo.

Foto: ML

Izklicna cena za nekdanje proizvodne stavbe za izdelavo vate in polnil v Mirnu v skupni površini 6.100 kvadratnih metrov je znašala 833.670 evrov. Lanskega septembra je bila v prvi napovedani dražbi izklicna cena 926.300 evrov.

V stavbah, ki so že zelo dotrajane, je trenutno nekaj najemnikov, ki so zainteresirani za nakup, a očitno upajo na nižjo ceno. Občina Miren-Kostanjevica je to območje z občinskim prostorskim načrtom predvidela za stanovanjsko gradnjo.